Rioolcamera-inspectie

Een rioolcamera is heel eenvoudig een camera die we door het riool sturen, om te kijken of er iets bijzonders met uw riool aan de hand is. Dit noemen we een rioolcamera-inspectie. Als we iets merkwaardigs tegen komen, wil dat zeggen dat we een mogelijke oorzaak gevonden hebben van uw verstoppingsproblematiek. Tijdens het inspecteren letten we met name op, of er water in de leiding blijft staan, of er breuken zichtbaar zijn, of de leiding ruw is, of deze vervuild is en of er geen voorwerpen in de leiding liggen. Behalve deze merkwaardigheden kan het ook zijn dat afvoer water niet meteen wegspoelt door een verkeerde afvoeraansluiting. Bij inspectie moet de rioolcamera moeiteloos vanaf het toilet bij de gemeenteafvoer terecht kunnen komen. Als dit niet het geval is, dan voert uw afvoer niet mooi af.

Niet bij elke klant gebruiken we een rioolcamera, dat zou ineffectief kunnen zijn en tot overbodige kosten leiden.

Wanneer is een rioolcamera-inspectie zinvol:

 • Als de monteur iets vreemds vermoed
 • Als het riool regelmatig verstopt zit
 • Bij borrelende afvoeren
 • Als men stankoverlast heeft
 • Als de verstoppingen in uw afvoeren niet opgelost kunnen worden
 • Bij een verzakt riool
 • Bij foutieve rioolaanleg
 • Bij rioollekkage.

  Rioolcamera-inspectie

  inspectie riool

Met een rioolcamera-inspectie kunnen we foto’s maken, maar ook een film. Dit is handig, bijvoorbeeld voor uw verzekering. Ook kunnen we een plek lokaliseren door de camerakop te traceren met een ander apparaat.

Opsporingsapparatuur

We kunnen dus boven de grond precies de plek aanwijzen waar het riool kapot is. We hoeven dus het hele riool niet op te graven. We kunnen boven de grond precies zien waar en wat er met het riool aan de hand is.

Dit vereenvoudigd de rioolreparatie en door een precieze ingreep blijf uw tuin mooi in tact en bespaard u overbodige kosten.

Bel AAKO ontstoppingsservice  voor een rioolcamera-inspectie wij kunnen net even iets meer.

 

Afspraak maken?

U kunt ons 24/7 bereiken, dit kan zowel telefonisch als via de mail. U kunt ons dan uitleggen wat uw probleem is en wat u waarneemt. Het is mogelijk dat u meerdere problemen hebt met verschillende afvoeren die eenzelfde oorzaak hebben. Het kan ook zijn dat deze problemen een verband met elkaar hebben. Door de situatie met ons te bespreken wordt het probleem duidelijker. Hierdoor kunnen we bepalen wat er moet gebeuren om uw probleem te verhelpen. Vervolgens kunt u een afspraak met ons maken, zodat wij kunnen langskomen en u kunnen helpen.