WC verstopping

Een verstopping van uw wc zorgt vaak voor veel ongemak.
Niet alleen doordat u de wc niet kunt gebruiken door de verstopping maar ook stank en lekkage kunnen zich bij een wc verstopping openbaren. Er zijn verschillende oorzaken waardoor een wc verstopt kan gaan raken. Hieronder beschrijven we 3 vaak voorkomende voorbeelden:

WC verstopping door een foutieve constructie

Wanneer uw wc verstopt komt te zitten door een foutieve constructie dan adviseren wij vaak om de constructie te veranderen of om het gebruik aan te passen.(meer water te gebruiken.)

Voorbeelden van een foutieve constructie:

  • Haakse T-stukken.
  • De afvoer is aangesloten van een grote diameter naar een kleine diameter.
  • Te veel haakse bochten.
  • De leiding is verzakt of er zit een zakking in.
  • Leidingen die “gebrand” zijn bij de aanleg van de afvoer (Dit zien wij vaker en dit doen sommige loodgieters wanneer de constructie net niet past).

WC verstoppingen door incidenteel verkeerd gebruik

De wc verstoppingen die ontstaan bij incidenteel verkeerd gebruik komen vaak voort door het gebruik van te veel wc papier. Dit zien wij vooral vaak bij zweeftoiletten waar al een paar extra bochten inzitten en daardoor verstopt gaan zitten. We zien de laatste jaren steeds vaker incidentele verstoppingen doordat mensen vaker vochtig toiletpapier gebruiken. Dit is steviger en vergaat minder snel waardoor het sneller voor verstoppingen zorgt.

verstopping door objecten

Het gebruik van het toilet is een routine en in deze routine kan er nog wel eens wat misgaan en er iets invallen.

Denk hierbij aan wc geurblokjes, zeepjes, speelgoed en zelfs mobieltjes. Wanneer het object doorspoelt veroorzaakt dat verstoppingen. Onze oplossing hiervoor is om de wc te demonteren en te bekijken of het object nog in de sifon van de wc zelf bevindt. Wanneer dit niet het geval is moeten wij het object opsporen met de rioolcamera. Hierna maken wij een plan van aanpak om het object uit het riool te krijgen.

Afspraak maken?

U kunt ons 24/7 bereiken, dit kan zowel telefonisch als via de mail. U kunt ons dan uitleggen wat uw probleem is en wat u waarneemt. Het is mogelijk dat u meerdere problemen hebt met verschillende afvoeren die eenzelfde oorzaak hebben. Het kan ook zijn dat deze problemen een verband met elkaar hebben. Door de situatie met ons te bespreken wordt het probleem duidelijker. Hierdoor kunnen we bepalen wat er moet gebeuren om uw probleem te verhelpen. Vervolgens kunt u een afspraak met ons maken, zodat wij kunnen langskomen en u kunnen helpen.