Ontstoppen van afvoeren

Aako ontstoppingsservice is gespecialiseerd in het ontstoppen van afvoeren. Ontstoppen is het opheffen van blokkades in de afvoer, die verhinderen dat water wegspoelt in en om uw woning. Er zijn verschillende manieren om dat te bewerkstelligen.

Welke manieren we toepassen ligt aan de aard van de verstopping, de diameter van de afvoer en waar de verstopping is. De aard van de verstopping is afhankelijk van wat er gewoonlijk wordt afgevoerd in de afvoer. Betreft het een keukenafvoer dan verwachten we een verstopping veroorzaakt door  zeep en vettigheid. Betreft het een regenpijp, dan is de afvoer vaak verstopt met blad en takjes. De diameter van een afvoer is voor ons ook belangrijk, hoe groter een afvoer is des te makkelijker komen er voorwerpen in de afvoer die er eigenlijk niet in horen. Dunnere afvoerenslippen weer sneller dicht als ze niet goed aflopen. De plek van waar de afvoer verstopt is, is belangrijk voor onze keuze of we binnen in de woning te werk gaan of dat we buiten de leiding opgraven en vanuit hier te werk gaan.

speelgoed auto uit afvoer

afvoer verstopt door speelgoed

U staat er natuurlijk niet snel bij stil, maar er zijn heel afvoeren in uw woning die verstopt kunnen raken. Het is maar goed ook dat u er niet bij stil staat, want meestal betekent dat u er dan mee te maken heeft. Toch is het niet verkeerd om er bewuster van te worden, want sommige verstoppingen kunt u voorkomen door uw gebruik of de afvoer te laten aanpassen. De volgende onderwerpen geven weer hoeveel afvoersoorten er verstopt kunnen raken.

Afspraak maken?

U kunt ons 24/7 bereiken, dit kan zowel telefonisch als via de mail. U kunt ons dan uitleggen wat uw probleem is en wat u waarneemt. Het is mogelijk dat u meerdere problemen hebt met verschillende afvoeren die eenzelfde oorzaak hebben. Het kan ook zijn dat deze problemen een verband met elkaar hebben. Door de situatie met ons te bespreken wordt het probleem duidelijker. Hierdoor kunnen we bepalen wat er moet gebeuren om uw probleem te verhelpen. Vervolgens kunt u een afspraak met ons maken, zodat wij kunnen langskomen en u kunnen helpen.